petek, 29 septembra, 2023
AVTOMATIKALatestPAMETNA NASELJAPAMETNA OMREŽJAPAMETNE ZGRADBEVIRI ENERGIJEZELENE ENERGIJE

Hranjenje obnovljive energije

Inštitut KNEIPP pionir pri hranjenju obnovljive energije

Pionirski prehod na
zeleno energijo

Inštitut Kamień Śląski na Poljskem je pionir podnebno nevtralne porabe energije. Danfoss pomaga pri shranjevanju električne energije iz sonca. Prihranki pri računih za elektriko in CO2 emisijah so glavna gonilna sila svetovnega megatrenda. 

Prihodnost je zdaj

Naraščajoče cene goriva in podnebna zakonodaja, ki cilja na nižje emisije CO2, sta glavna gonilna sila povečanega povpraševanja po skladiščenju energije po vsem svetu.In z integracijo več obnovljivih virov, omrežje potrebuje stabilno oskrbo, ki jo oskrbujejo Qinousovi zabojniki.

In na Kneippovem Inštitutu so načrti za prihodnost že postavljeni. Inštitut se ogreva s toplotnimi črpalkami, lastniki pa so vložili v eno mini vetrno turbino za proizvodnjo električne energije iz vetra za dobavo  energije ponoči. Preostalo moč nameravajo pokriti s štirimi do petimi dodatnimi mini vetrnimi turbinami, da bi dosegli cilj 100 odstotne samooskrbe z električno energijo. 

VACON® NXP Grid Converter za pametna omrežja izboljšuje stabilnost v omrežju s podpiranjem raznolike palete generatorjev energije in sistemov za shranjevanja energije. Shranjevanje energije omogoča omrežju nemoteno prilagajanje nepredvidljivih porabnikov in virov proizvodnje energije. 

Dodaj odgovor