petek, 29 septembra, 2023
AVTOMATIKAENERGIJALatestPAMETNA NASELJAPAMETNE ZGRADBESolarne energijeZELENE ENERGIJE

DANFOSS v največji sončni toplarni na svetu

Ključna vloga Danfossa pri izgradnji največje sončne toplarne na svetu

Kako toplota, ki jo absorbira na tisoče solarnih grelnih panelov na odročnih poljih doseže radiatorje in tuše v zasebnih domovih? Danfossove komponente imajo ključno vlogo pri tem, kar se dogaja v Silkeborgu na Danskem. Poglejte kako…

Fascinantni Danfoss

Poučite se, kako deluje največji solarni sistem za ogrevanje vode na svetu. Začnite s preletom. 

Z leve: Asbjørn Jonassen, Danfoss Drives in Per Hvilshøj Christiansen, Silkeborg Solar Heating Plant

Silkeborg ima jasen cilj: CO2 nevtralna proizvodnja toplote leta 2025. Zato na poljih zunaj mesta 12,436 sončnih kolektorjev vsak dan absorbira sončno toploto od zore do mraka. 

Plošče sestavljajo največjo toplarno na svetu velikosti kar 60 nogometnih igrišč. In njihov prispevek je ključnega pomena, da mesto doseže svoj zaželeni cilj.

“Cilj, ko smo pritisnili gumb za zagon, je bil, da zagotovimo toploto za približno 4400 domov, ki pokrivajo 20 odstotkov potreb po ogrevanju mesta. Trenutno dejansko presegamo povpraševanje. Seveda smo na to zelo ponosni,” pravi Per Hvilshøj Christiansen, vojda projektov v občinski toplarni.

Danfoss – ali ste vedeli?

Danfossove trajnostne pametne tehnologije po vsem svetu poganjajo industrije, mesta, zagotavljajo zanesljivo oskrbo s hrano in ustvarjajo bolj zdravo in udobnejše podnebje v zaprtih prostorih. Spodbujajo prevzem obnovljivih virov za jutrišnje pametne energetske sisteme, kjer ladijski promet ter stroje na in izven cest poganjajo hibridni in električni motorji. Tu se začne preobrazba 

Dodaj odgovor