nedelja, 3 decembra, 2023
AVTOMATIKAElektrične inštalacijeINDUSTRIJA 4.0Razna opremaSistemi vodenja

Oprema za PROFINET

Širok nabor opreme za izgradnjo PROFINET omrežja

Za velike prenosne hitrosti z najvišjo stopnjo zanesljivosti

Podjetja za učinkovito digitalizacijo potrebujejo informacije iz vseh delovnih procesov v podjetju. Rešitev so zanesljive povezave na vseh nivojih, začenši s proizvodnim. Za starejšo opremo, ki ni iz časov PROFINET-a, so potrebni prehodi med omrežji, ki omogočajo povezavo vseh strojev in opreme. Vodilni standard za komunikacijo preko industrijskega Ethernet-a predstavlja PROFINET, ki omogoča izgradnjo celovitih integriranih procesov v avtomatizaciji in enostavno povezavo z ostalimi Ethernet omrežji.

Nemotena komunikacija preko PROFINET-a sloni na ustreznih industrijskih rešitvah, ki upoštevajo vse tehnične zahteve, specificirane s standardom PROFINET. Z uporabo ustreznih komponent in predpisanih pravil vgradnje le teh, PROFINET zagotavlja najvišjo stopnjo zanesljivosti, povezljivosti in prilagodljivosti. RT (Real-Time) komunikacija se odvija pri visokih hitrostih prenosa, ki jo omogočajo različni hitrostni nivoji PROFINET-a (4-žilni Cat.5 – 10/100Mbit/s in 8-žilni Cat.6A – 10Gbit/s). Za premagovanje daljših razdalj se uporabljajo komponente, namenjene prenosu podatkov preko ustreznih optičnih kablov in konektorjev.

Obširen nabor izdelkov

Pri industrijskem Ethernet-u ločimo aktivne in pasivne komponente. Aktivne komponente sprejemajo in pošiljajo podatke. Tipični primeri so stikala (switch-i), prehodi, pretvorniki protokolov ipd. Na drugi strani so pasivne komponente potrebne za sam prenos podatkov in informacij. To so kabli, konektorji, razdelilne doze ipd. V podjetju Elektrospoji ponujamo celovit nabor izdelkov različnih proizvajalcev, ki omogočajo izvedbo najzahtevnejših PROFINET povezav tako pri novogradnjah kot pri povezovanju obstoječe opreme v omrežje. Nudimo ustrezne aktivne in pasivne komponente, skladne s PROFINET standardom in podprte z vsemi potrebnimi certifikati.

Aktivne komponente

Asortima aktivnih komponent podjetja Elektrospoji obsega:

Upravljana stikala (managed switch)
RJ45, optični vhodi/izhodi, SFP

IP67 aktivni PROFINET distributorji
Za uporabo v zahtevnejših pogojih.

PROFINET prehodi (gateway)
ModbusTCP, PROFIBUS DP, CAN OPEN

 

PCB konektorji

  • PROFINET

  • za uporabo na tiskanih vezjih

 

 

Dodaj odgovor