ponedeljek, 4 marca, 2024
AVTOMATIKAINDUSTRIJA 4.0LatestPLCjiSistemi vodenja

Integracija PLC v omrezja

Enostavna integracija obstoječih PLC krmilnikov v Ethernet in PROFINET omrežja

Omrežni prehodi (gateways) za zanesljivo povezovanje različnih tipov omrežij.

Internet stvari (angl. IoT) omogoča nove priložnosti in razsežnosti v industrijski proizvodnji, vendar pa se v praksi pogosto dogaja, da se naraščajoča digitalizacija srečuje z obstoječimi enotami, starimi deset ali več let, brez možnosti za priključitev v sodobno omrežje. Združevanje različnih komponent avtomatizacije v enoten sistem, bolj kot kadar koli prej potrebuje zanesljivo povezavo med Ethernet omrežjem in »starejšimi« omrežji tipa Profibus, Modbus…

Elektrospoji ponujajo družino NETLink® prehodov, NETLink® PRO Compact, NETLink® PRO PoE in NETLink® USB Compact, ki predstavljajo učinkovito, kompaktno in uporabniku prijazno rešitev problema priključevanja starejših enot v obstoječe industrijsko omrežje.

NETLink® prehodi (angl. gateways) so PROFIBUS Ethernet vmesniki, ki omogočajo MPI/PPI/PROFIBUS napravam enostavno in varno priključitev na Ethernet povezavo.
NETLink® PRO Compact omrežni prehod poskrbi, da bodo vsi obstoječi sistemi združljivi z Ethernet omrežjem. Omogoča enostavno in varno vključitev vseh enot v digitalno okolje, pri čemer dodatne spremembe v kontrolnem sistemu niso potrebne.

V skupino PROFIBUS Ethernet prehodov spada tudi NETLink® PRO Compact, komunikacijski omrežni prehod, za programiranje, vizualizacijo in oddaljeno vzdrževanje S7 PLC-jev. Zaznamuje ga fleksibilnost in kompakten dizajn, zaradi česar je še posebej primeren za naknadno vgradnjo v obstoječe proizvodne sisteme. Napajanje prehoda je omogočeno neposredno od glavnega procesorja (CPU) ali preko zunanjega vira z DC 24 V. Povezavo je moč vzpostaviti s kateri kolim standardnim CAT 5 kablom, do 100 m brez dodatnih komponent.

Glavne prednosti prehoda NETLink® PRO Compact:

  • Enostavna priključitev na centralno procesno enoto (CPU)

  • Združljivost z obstoječim programom in kontrolnim sistemom

  • Neposredna integracija v vsa inženirska orodja

Slovenski zastopnik za Helmholz izdelke je podjetje Elektrospoji d.o.o. (Stegne 27, 1000 Ljubljana), ki s področja industrijske avtomatizacije nudi najrazličnejše rešitve. Njihovi svetovalci vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri optimalne rešitve za vaše potrebe. Več informacij najdete na www.elektrospoji.si.

 

Dodaj odgovor