nedelja, 14 aprila, 2024
ČIŠČENJELatestVODA

Čiščenje izvirskih in odpadnih voda

Čiščenje izvirskih in odpadnih voda

Zavest o mogočem pomanjkanju vode ni prisotna le v svetu pač pa tudi vedno bolj pri nas. Čiščenje izvirskih in odpadnih voda, razkuževanje in natančno odmerjanje ter transport kemikalij in tekočin spadajo pod odgovorno ravnanje z vodo. Bistvenega pomena pri tem pa so stroškovna učinkovitost, sodobna tehnologija, varno delo (manj bolniških) in ekologija.

V podjetju HENNLICH vam kot uradni zastopniki podjetja Sera ProDos nudimo široko paleto izdelkov in celovite sistemske rešitve za številna področja uporabe, kot so farmacevtska industrija, prehrambna industrija, plinska industrija, obdelava kovin, elektrarne, tekstilna industrija in industrija barv idr.

Priprava pitne vode postaja pomembnejša kot kdaj koli prej. Izdelki podjetja Sera omogočajo pripravo pitne vode najboljše kakovosti. Pri čiščenju pitne vode je klorov dioksid bistvena sestavina. Uporablja se za uničevanje mikrobov, spor, kvasovk in virusov ter za raztapljanje biofilmov. Kljub močnim dezinfekcijskim učinkom je ekološko popolnoma sprejemljiv.

Pozitivna lastnost klorovega dioksida je tudi ta, da moč dezinfekcije ni odvisna od pH-vrednosti vode in ima dolgotrajen bakteriostatski učinek. Izjemno je primeren za razgradnjo mikrobioloških oblog v cevovodih. Poleg tega klorov dioksid nima vonja.

Pri pripravi pitne vode si lahko pomagate z naslednjimi produkti za doziranje podjetja sera®:

  • enote za pripravo in doziranje klora,

  • senzorji za natančne analize, npr. vrednosti klora in pH v vodi,

  • kompaktne dozirne naprave različnih postavitev,

  • polimerne enote,

  • črpalke.

Varovanje okolja brez učinkovitega čiščenja odpadnih voda ne bi bilo mogoče. Cilj postopka čiščenja odpadne vode je zavarovanje okolja pred težkimi kovinami ter drugimi škodljivimi snovmi, kemikalijami in drugo umazanijo, ki se nahaja v odpadnih vodah. Z uporabo naprednih črpalk in sistemov podjetja Sera ProDos je možno odplake ponovno uporabiti, odpadne vode pa prečistiti v pitno vodo.

Z dozirnimi napravami Sera je omogočeno doziranje FeCl2 v čistilno napravo, doziranje dezinfekcijskih sredstev (NaOCl) in priprava različnih kemikalij: polielektrolitov, flokulantov idr. Za namene dezinfekcije so pri Seri ProDos razvili različne sisteme za kloriranje, ki so primerni tako za velike sisteme kot manjše obrate, kjer je potrebna obdelava vode. Za doseganje optimalnih rezultatov pri HENNLICHu poskrbimo, da dozirne sisteme in tehniko prilagodimo vašim potrebam.

Pripravila:
Mojca Gros, produktni vodja
041 386 003
gros@hennlich.si

HENNLICH d.o.o.
Ulica Mirka Vadnova 13, Kranj
www.hennlich.si