AQUA 2019

Sejem VODA/AQUA 2019

O problematiki čiščenja in reciklaži se je govorilo veliko in tudi veliko je že bilo narejenega, EU tu očitno daje svoj (večinoma) pozitiven prispevek. A tu zgodbe še zdaleč ni konec, pravzaprav lahko rečemo, da se šele dobro začenja. Voda je naš glavni vir, saj je od njene razpoložljivosti in kakovosti danes odvisno praktično vse, od pridelave hrane do neposrednega vpliva na zdravje prebivalcev ipd. Kot strateški vir je pomembna za vsako državo, torej tudi našo. Zaradi vode so se že in se še bodo odvijale vojne, sploh, če ne bomo to neprecenljivo dobrino izkoriščali preudarno in racionalno. Tako ni čudno, da si je problematika vode prislužila svoj sejem – VODA/AQUA.

Ta je letos z nami naredila svoj drugi korak, ki se bo nadaljeval v dolgo, uspešno pot. Trenutno zgodba obsega večje ponudnike storitev in opreme pri nas, ki se giblje od senzorike preko nadzora kakovosti, različnih filtriranj, mehčanja ipd do čisto terenske problematike – izvrtin, cevi ipd. Tudi na standardizacijo, predpise in nasploh zakonodajo o varstvu vodnih virov, tehnologijah čiščenja itd, je bilo precej govora na strokovnih predavanjih.

Več potokov, reka, pravijo. Tako naj bi že naslednje leto videli “Aquo” steči ob programih za vzdrževanje in čiščenje zraka, reciklažo odpadkov in obnovljivih tehnologijah. In kaj točno je bilo videti na Aqua 2019?

Ne bomo vam izdali še sedaj. Za to se bomo videli v prihodnji tematski številki Avtomatike ;o)

Dodaj odgovor