nedelja, 14 aprila, 2024
AVTOMATIKAElektrične inštalacijeSponke

Popolna varnost in zaščita električnih inštalacij

Popolna varnost in zaščita električnih inštalacij

Nova serija varovalčnih vijačnih sponk WFS z možnostjo internega mostičenja.

Kakovostna in zanesljiva oskrba z električno energijo vključuje zaščito pred preobremenitvami, kratkimi stiki, pregrevanjem itd. Učinkovita zaščita tako vključuje dve ključni funkciji: preprečevanje okvar na električnih napravah (tokovna zaščita) in selektivno izklapljanje že poškodovanih naprav (odklop), v čim krajšem možnem času. Za optimalno zaščito človeka in stroja morajo posamezne rešitve spajanja kombinirati ti dve funkciji v enem samem sistemu.

Nove Klippon® Connect varovalčne vijačne sponke WFS 4 zagotavljajo optimalno tokovno zaščito. V kombinaciji z WTR 4 odklopnimi sponkami, katere skrbijo za pravočasno prekinitev napajanja, bo zaščita vaših elektro omar popolna.

Široko paleto vrstnih vijačnih sponk za različne aplikacije odlikuje poenotena oblika, kar močno olajša samo konfiguracijo in zmanjšuje potrebo po različnem priboru. Sponke so na voljo tako v standardni kot tudi v kompaktni obliki. Slednja omogoča prihranek prostora na nosilni letvi in enostavno inštalacijo v malih prostorih.

Glavne prednosti varovalčnih vijačnih sponk WFS

Možnost internega mostičenja

Sponke WFS4 in WTR4 so narejene tako, da omogočajo uporabo internega mostička za povezovanje potencialov. Ni potrebe po zunanjih mostičkih, ki zavzamejo veliko prostora.

Enostavna uporaba

Nosilec varovalke omogoča enostavno nameščanje in odstranjevanje varovalk. Ta je na sponko pritrjen preko posebnega tečaja, ki preprečuje izgubo varovalke v primeru menjave ali prekinitve.

Različne možnosti označevanja, enotni mostički za povezovanje

Različne oblike sponk omogočajo različne načine označevanja kar prihrani čas pri vzdrževanju. Različne oblike sponk WFS 4 in WTR 4 pa omogočajo tudi uporabo enotnih internih mostičkov za povezovanje.

Slovenski zastopnik za Weidmüller izdelke je podjetje Elektrospoji d.o.o. (Stegne 27, 1000 Ljubljana), ki s področja krmiljenja in avtomatizacije nudi najrazličnejše rešitve. Njihovi svetovalci vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri optimalne rešitve za vaše potrebe. Več informacij najdete na www.elektrospoji.si.