ponedeljek, 4 marca, 2024
AVTOMATIKAKabliNewsRazna oprema

EtherCAT P – komunikacija in napajanje v enem kablu

EtherCAT P – komunikacija in napajanje v enem kablu

EtherCAT P omogoča komunikacijo in napajanje preko enega vmesnika. S tem namenom ESCHA ponuja celovit program za takšne aplikacije. Njihovi štiri-polni kabli in konektorji s P-kodiranjem združujejo komunikacijo in napajanje v enem kablu preko M8x1-vmesnika, kompaktnega in v industriji potrjenega vmesnika.

Vse nove komponente so oklopljene za zanesljivo 360° zaščito pri prehodu med kablom in konektorjem, v skladu s standardom IEC 61076-2-104 za M8 konektorje. Tipični črno-rdeči kabli, so prilagojeni za UL potrditev in za uporabo na severnoameriškem trgu.

O tehnologiji EtherCAT P. EtherCAT P je razširitev tehnologije

EtherCAT, ki omogoča uporabo štirižičnega standardnega kabla ne samo za prenos podatkov, ampak tudi za napajanje, in vodi do stroškovno učinkovitega in kompaktnega ožičenja ter nizkega proračuna za sistem. Nedavno razvito P-kodiranje preprečuje

naključno napačno povezavo standardnih EtherCAT naprav.

Escha inovacije pri EtherCAT P

Da bi dosegli visoko razpoložljivost in zmogljivost, so se inženirji v podjetju Escha pri razvoju produkta posvetili pomembnim delom, kot je na primer oblikovanje konektorja, ki omogoča 360° zaključitev oklopa na konektorju in mnogim drugim. Tako Escha korektorji, poleg novega kodiranja P, predstavljajo nov razvojni projekt in produkte.

Celovit program proizvajalca Escha

Escha ponuja celovit program EtherCAT-P, ki ga sestavljajo priključni in spojni kabli ter primerni konektorji, ki so na voljo v ravnih ali kotnih ohišjih, moški ali ženski.

Vse komponente so pri lagojene za prenos moči za napajanje do 4A pri sočasnem prenosu podatkov Fast-Ethernet do 100 Mbit/s. Črno-rdeči kabel je na voljo AWG22 in AWG24 dimenzij. Poleg EtherCAT-P programa pa Escha, za vse standardne EtherCAT aplikacije, ponuja štiripolne M8x1-konektorje z A-kodiranjem, štiripolne M12x1-konektorje z D-kodiranjem in RJ45-konektorjem.